2020. december 29., kedd

A magyar és az orosz irodalom mezsgyéin - Jelenlegi ára: 2 116 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1414258
SCHILLER ERZSÉBET
A magyar és az orosz irodalom mezsgyéin
A magyar és az orosz irodalom mezsgyéin három fejezetbe rendezett írásai különböző határvidékekre és találkozási pontokra kalauzolják az olvasót. Az első fejezet a legendás Nyugat folyóiratról, annak kevésbé ismert vonásairól, szerkesztési elveiről, ritkábban emlegetett szerzőiről szól. A kötet második része olyan magyar és orosz alkotásokról, életművekről beszél, amelyekben tematikus, műfaji vagy poétikai szempontból megjelenik a határ fogalma, vagy megközelítésükben indokolt a megszokott értelmezések által rajzolt határok átlépése. Az utolsó, a Magyarok és oroszok című fejezet irodalmi jelenségek, szövegek közti összefüggéseket hoz felszínre, váratlan összecsengésekről ad számot. Így kerül egymás mellé például Berzsenyi és Lermontov, Puskin és Péterfy Gergely, de még egy levéltári kutatás nyomán szovjet hivatalnokok kapcsolata is feltárul a Nyugattal.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 2 116 Ft
Az aukció vége: 2020-12-29 18:30 .